Audition til 750 års jubilæumsshow


Dronning Dorothea teatret har tradition for at opfører en stor musical hver sommer på Amfiscenen i Kolding, men næste sommer bliver det lidt anderledes.
Det er nemlig jubilæumsår for Koldinghus, og derfor bliver årets festspil i 2018 ikke en traditionel forestilling, men derimod et kæmpe jubilæumsshow i bedste musical stil, som opføres på netop Koldinghus. Derved flytter festspillet tilbage i slotsgården, hvor det oprindeligt begyndte.

Det er ikke kun festspillet der tager en tur tilbage til rødderne. STIG ROSSEN, vender også tilbage til det teater, og den scene, hvor han stod for første gang som ung amatør skuespiller. Stig har selv som sanger og entertainer, 30 års jubilæum, så nu forenes alt dette i et Jubilæumsshow med Stig som hovednavn.

Vi forventer at samle et cast bestående af 8-10 solister, 10-14 dansere, og et storslået kor på 16-20 personer. Man kan selvfølgelig sagtens medvirke som både Solist, kor og danser hvis man ønsker at søge alle muligheder. Orkesteret bliver stort og symfonisk, bestående af 25-30 mand. Hele konceptet og hvad showet præcist skal indeholde, er under udarbejdelse, men vi kan garantere at det bliver et fantastisk setup.
Der vil blive mulighed for at synge sange fra Musicals, som man på normalvis sjældent for lov til at synge, både nye og gamle klassikere. Danserne vil blive kastet ud i forskellige stilarter, som skal understøtte sangen og musikken.
Der er ingen tvivl om at vi har store ambitioner med denne produktion, og vi søger derfor også dygtige folk til at løfte alle opgaverne – måske er du en af dem!

Audition vil forløbe således, at man får sin audition tid ca. en uge før selve audition. Det hele vil starte med et lille infomøde, hvor I får lov til at hilse på juryen og evt. stille spørgsmål. I vil typisk være inddelt i grupper på 10-12 personer, og vi vil gerne opfordre alle til at søge både sang og dans, da det øger jeres muligheder for at deltage, men det er ikke i krav.

Du skal minimum være fyldt 17 år på premieredagen, for at deltage.

Juryen består af: Koreograf: Trine Wichmann, Kor- & Vocal Coach: Michael Kristensen, Instruktør: Lasse Winkler, samt en repræsentant fra bestyrelsen.

*HUSK at tjekke prøveplanen i forhold til, om du har mulig for at medvirke. (Kommer snart)

SOLIST

Hvis du søger op som solist, skal du synge mindst en sang for juryen, som du har forberedt hjemmefra. Vi lægger vægt på det dramatiske udtryk og din indlevelse i både tekst og sang. Der vil være en pianist til rådighed, og det kan være at vi vælger at arbejde lidt med din stemme, og/ eller dit dramatiske udtryk. Det er helt op til dig, om du vil synge på dansk eller engelsk.

Du kan vælge at synge en af nedstående sange. Du er også velkommen til at stille med en valgfri sang, du skal dog maile noderne til os senest 4 dage før audition, altså inden d.21 november.
Mailen som noderne skal sendes til står i den mail du modtager efter du har tilmeldt dig til audition.

Hvis du beslutter at vælge en anden sang, så er det vigtigt at noden er letlæselig, altså ikke en kopi af en kopi af en… – og noden skal indeholde tydelig tekst og becifringer. Becifringer er akkorderne til sangen skrevet med bogstaver ovenover noderne (Am7, C, Gmaj7 etc.)

Der er ikke bonuspoint for at finde den mest ukendte og svære sang. Faktisk vil det være markant nemmere for pianisten at hjælpe dig med en vellykket audition, hvis du vælger noget fra det gængse musical-repertoire, og springer udenom de metrisk udfordrende sange og obskure Sondheim-satser.

Tryk på sangtitlerne herunder for at downloade noderne i PDF format.

Piger/ Kvinder

Drenge/ Herre

 

KOR

Hvis man søger Kor/ Ensemble, så forbereder man 1 vers, 1 omkvæd og henholdsvis herre- eller damesoloen så godt man kan, fra nedstående sang. Man er også velkommen til at vælge en af de andre sange, eller en selvvalgt sang. Samme regler gælder i forhold til noder, om at sende dem 4 dage før audition.

 

DANS

Du skal intet forberede til dans.

Man danser typisk i en gruppe på 10-12 personer, og vi starter med grundlæggende opvarmningssekvenser til musik, som kan indeholde alt fra smidighed og styrke til floorwork og grundlæggende tekniktræning. Herefter sætter vi lidt tempo på, med koreografi til ”Circle of life” fra The Lion King. Hvis du kan noget vildt, så må du godt blære dig, når muligheden byder sig.

Audition bliver afholdt på Nicolai i Kolding – bygning 5 Skolegade 2D, 6000 kolding
klik her for ruteplan på krak

Spille- og Øverperiode – FORELØBIG

Hent den foreløbige øveplan på linket herunder.

Foreløbig Prøveplan for 750 års Jubilæumsshow

Bemærk! Det er første udkast af øveplanen og nogle ting er endnu ikke fastlagt, ligesom der kan ske ændringer til planen.

 

Tilmeld til Audition

Juryen består af:

Lasse Winkler
Instruktør
www.lassewinkler.dk
* Trine Wichmann
Koreograf
* Michael Kristensen
Kor & Vocal Coach
* Repræsentant for Bestyrelsen

Vi glæder os til at møde dig.