7. april 2022
Eviva Españia


Vi Elsker dans og god musik

Eviva Españia

Tag med til sydens sol, når Dronning Dorothea Teatret invitere jer med til 60’ernes Spanien med  grisefester, paraplydrinks og selvfølgelige sydlandske rytmer.

Da den distræte Kriminalassistent Levin, bliver sendt til Mallorca og indlogeret på danskernes favorit hotel Casa El Cerdo Feliz, er det med ordre på at holde ferie.
Men morderne luer rundt om hjørnet og hvem kan man egentlig stole på? 

Eviva España er en nyskrevet Krimikomedie krydret med kendt dansk musik fra 60’erne. Det er en historie om småborgerligheden og det søde liv der som regel har en høj pris.
Vi tager til Spanien sammen med kriminalassistent Levin, han tror han skal nyde en dejlig ferie, men han finder hurtigt ud af (med lidt hjælp) at alt ikke er liv og glade dage, snarere tværtimod.

Forestillingen er skrevet og instrueret af Marco Goth Thorsen, der gennem de sidste 4 år har høstet store roser fra både anmelderne og publikum for forestillingerne “Alle Sømænd Er Glade For Piger” & “Elsker Dig For Evigt”.

Spilleperiode:

7. april til 7. Maj, der er forestilling i perioden på torsdage, fredage og lørdage kl. 19:30. Instruktøren er Marco Goth Thorsen

Marco er 29 år og bosat i Vejle. 

Han er aspirerende sceneinstruktør/ manuskriptforfatter, skuespiller, dramalærer og uddannet pædagog med speciale i børn og unge, samt det kreative. 

Marco lægger som instruktør vægt på det umiddelbare og på at bruge alle individers styrker samt at forstærke dem. Det er for ham vigtigt at alle elementer, såsom skuespil, lyd/lys, scene og kostume bidrager til det færdige resultat. 

”Eviva Españia” bliver Marcos 11. stykke som instruktør for Dronning Dorothea Teatret. Han har tidligere instrueret ”Krummernes Jul”, ”Nissetræls”, publikumssucceserne ”Sidder på Et Værtshus – en John Mogensen Teaterkoncert” og ” Jul På Slottet” , “Lille Virgil”, det publikum og anmelderroste stykke ” Alle Sømænd Er Glade For Piger”, ”Venner Kom Og Se” og senest ”Elsker Dig For Evigt” som hostede store roser fra både publikum og anmeldere.

Udover dette blev Marco også nomineret til Koldings kulturelle highfive 2016, for hans arbejde på og med stykket ”Er Du I Kolding” et stykke som fik en efterfølger på det københavnske teater Husets scene, Stage, i efteråret 2017, og i starten af 2018 skrev og instruerede Marco et stykke i samarbejde med den tidligere X-factor deltager Frank Clifforth, over hans bog: ” … Og Selvom Vejen Den Var Lang”. 

Foruden rollen som instruktør kan Marco også skrive Manuskriptforfatter på CV’et, da han i samarbejde med Mathias Jensen, skrev Munkensdam Musical ”Drømmepligt” i januar 2016, julestykket ” Nissetræls” i november-december 2017. Senest har han selv skrevet ”Alle Sømænd Er Glade For Piger”, ”Elsker Dig For Evigt” og nyeste skud på stammen er altså ”Eviva Españia ” .

Marco har ligeledes været en fast skuespiller på Dronning Dorothea Teatrets scene igennem mange år.

Om Eviva Españia siger Marco: 

“Elsker vi ikke alle en god krimi? Om det er Barnaby der opklarer et mord i Midsommer lørdag aften, Carl Mørch der løser glemte sager i Jussi Adler-Olsens succesromaer eller Sarah Lund, der ifører sig den islandske sweater og gør alt for at finde Nanna birks morder.

Ja listen er lang og jeg kunne også nævne endnu flere! Vi er faktisk så vilde med genren herhjemme at der er opstået begrebet Nordic Noir, hvor alle disse krimier hører ind over.
Denne forestilling bliver dog ikke meget ”Nordic” da hele mysteriet bliver sat i det Spanien som vi husker så godt fra 60’ernes folkekomedier og det går ikke stille for sig ”