Kommende forestillinger


Dronning Dorothea Teatret inviterer i november 2018 til

Jul På Slottet

I julen 2018 bliver der igen julestemning på Dronning Dorothea Teatret, når vi spiller en af de helt store klassikere ”Jul På Slottet”.
Den anses af mange som værende den bedste julekalender gennem tiden, og vi på Dorothea glæder os til at fejre en royal jul i år.

Forestillingen

Engang for længe siden boede der en konge på et slot sammen med sin stab af tjenestefolk. Hans land var i krig mod nabolandet Montania, og krigen havde kostet dem mange penge.

Da Rigsråden vender hjem til slottet fra sit besøg i Montania, har han sikret fred i juletiden, mod at den tykke konge til gengæld betaler hele sin vægt i guld i krigserstatning. Rigsråden har dog i smug stjålet penge fra skattekammeret, og der er nu nærmest ingen guldmønter tilbage.

 

INSTRUKTØREN- MARCO GOTH THORSEN

Marco Goth Thorsen er 26 år og er bosat i Kolding.

Han er aspirerende sceneinstruktør/ manuskriptforfatter, dramalærer og uddannet pædagog med speciale i børn og unge, samt det kreative.

Marco lægger som instruktør vægt på det umiddelbare og på at bruge folks styrker og forstærke dem. Det er for ham vigtigt at alle elementer, såsom skuespil, lyd/lys, scene og kostume bidrager til det færdige resultat.

”Jul På Slottet” bliver Marcos 4. stykke som instruktør for Dronning Dorothea Teatret. Han har tidligere instrueret ”Krummernes Jul”, et selvskrevet stykke kaldet”Nissetræls” og senest publikumssuccesen ”Sidder på Et Værtshus – en John Mogensen Teaterkoncert”, som spillede for fyldte sale i foråret.

Udover dette blev Marco også nomineret til Koldings kulturelle highfive 2016, for hans arbejde på og med stykket ”Er Du I Kolding” et stykke som fik en efterfølger på det københavnske teater Husets scene, Stage, i efteråret 2017, og i starten af 2018 skrev og instruerede Marco et stykke i samarbejde med den tidligere X-factor deltager Frank Clifford, over hans bog: ” … Og Selvom Vejen Den Var Lang”.

Foruden rollen som instruktør kan Marco også skrive Manuskriptforfatter på CV’et, da han i samarbejde med Mathias Jensen, skrev Munkensdam Musical ”Drømmepligt” i januar 2016. Han har ligeledes været en fast skuespiller på Dronning Dorothea Teatrets scene igennem mange år.

Vi glæder os til at se dig til November!

Venlig Hilsen

Marco & Dronning Dorothea Teatret


Dronning Dorothea Teatret byder indenfor til

Sebastians musical

Frit efter Ole Lund Kirkegårds bog

Forestillingen spiller fra Fredag d.12 oktober til søndag d. 21 oktober, kl. 11.00 og kl. 15.00.

Køb Billet

Forestillingen – Hodja fra Pjort

Drengen Hodja bor i den idylliske lille by Pjort i landet Bulgislav. Han vil ud og se verden og opleve det store eventyr, for der må da være mere end idyl og det at gå i skole.

Måske fordi han er nysgerrig og modig, kommer han ud for udfordringer og lære noget om mennesker og om livet. Han møder en troldmand, som giver ham et flyvende tæppe, og så kan eventyret begynde.

Kom og oplev dette varme og sjove eventyr, i selskab med Hodja og hans mor og far. Rotten og rottebanden – de skøre politibetjente – kobbersmedene – sultan – prinsessen og alle de skønne og skæve figur, i Ole Lund Kirkegaards underfundige univers, i selskab med Sebastians smukke sange.

Alders anbefaling til forestillingen er 6 år.

 

Instruktør Nynne Karen Nørlund Steenild

Nynne er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole (scenekunstskolen) i 1997, og fra William Esper Studio, New York 1999.

Nynne har spillet på store og små scener i Danmark, har teatererfaring både fra New York og fra London, og har medvirket i flere danske novelle- og spillefilm og Tv-serier.

Nynne debuterede som instruktør i 2009 med Shakespeares Romeo og Julie i teaterforeningen Splyf.
Hun har undervist og instrueret unge skuespillertalenter i TeaterTALENTnord, undervist i filmskuespilsteknik på Nøregaards højskole, og instrueret ”Krummernes Jul”, på Dronning Dorothea teatret, fra 2013 – 2015

Nynne underviser i Method acting (Meisner Teknik), og i Viewpoints ensamblè øvelser.

 

Vi glæder os til endnu en gang at byde jer indenfor i Ole Kirkegårds vidunderlige univers


Dato: 02.02.19 kl.15:00.

Hyggelig jazzmatine (m.m.) “under loftet” i den gamle teaterbygning midt i Kolding by.

Cafébordsopstillingen vil sikre et par hyggelige timer med jazz, swing, latin samt overraskelser.

Teatret åbner 1 time før forestillingen starter
Adgang til salen ½ time før start

Køb Billet


Dronning Dorothea Teatret invitere alle til audition på 

Efter en enorm oplevelse på Koldinghus med Kolding hus live er Dronning Dorothea Teatret klar til endnu en gang at rykke ud på Kolding Amfiscene med musicalen “Vi Maler Byen Rød”. Derfor inviteres alle der har lyst til audition 17. november i Kolding.

Forestillingen

Kort fortalt handler musicalen om et midaldrende ægtepar. Desværre ligger konen for døden. Hendes mand kæmper ihærdigt for at holde modet oppe hos hende. Blandt andet viser han hende et billedalbum fra dengang de var unge. Sammen genoplever de deres gymnasietid gennem albummet – og det er den historie, som publikum også får at se på scenen.

Tiden som 3.g’er, med alle de problemer, der opstår i den alder. Forelskelse, problemer med forældre og “hvad skal jeg lave efter skolen” er bare nogle af de problemstillinger, der kommer frem. Alt sammen krydret med 22 af vor tids store danske Grand Prix hits!

Forestillingen indeholder ikke mindre end 30 navngivne roller – samt et ensemble. Så der vil være rigeligt at lave i forestillingen. Intentionen er at lave en forestilling, hvor dans og sang kommer til at spille en vigtig rolle – samtidig med at forestillingen bliver fortalt med den seriøsitet og charme, som manuskriptet ligger op til.

Se Rollelisten

Audition til “Vi Maler Byen Rød” bliver afholdt lørdag d. 17 november fra kl. 8:15, og alle er velkomne.

Audition forløber således:

    • Indcheckning og foto tages
    • I hold på op til 12 undervises der i en mindre koreografi
    • Dansen vises for panelet 
    • personlig audition foran panelet

Uanset hvad man søger op som skal man skulle forberede en sang, og deltage i danse audition.
Danse audition gennemføres med det formål at se om og hvordan du bevæger dig og vi forventer ikke en perfekt opført dans.

Minimumsalder til audition er 16 år.

Mulige Sange til audition:

Du skal bruge denne indgang når du skal til audition!

Audition bliver afholdt på Nicolai i Kolding – bygning 5 Skolegade 2D, 6000 kolding
klik her for ruteplan på krak

Cirka en uge før audition vil du modtage en mail med nærmere information og møde tider.
Alle som melder sig til audition vil få en tid foran panelet, så hold øje med din indbakke og husk også spam mappen for en sikkerheds skyld.

Når panelet har sat det endelige hold til forestillingen bliver alle informeret via mail uanset om du er kommet med på holdet eller ej.

 

Spille- og Øveperiode – FORELØBIG

Øveperioden forventes at starte medio/ultimo februar 2019.
Fra midt juli øves der hver dag/aften frem til premieren 25. juli.

Forestillingen får premiere 25. juli og opføres indtil 10. august

Tilmeld til Audition

Juryen består af:

Theis Lyng Reinvang
Kapelmester
*
Koreograf
*Kim Brandt
Instruktør
* Sørine Bager
Kor & Vocal Coach
*Repræsentant for Bestyrelsen

Vi glæder os til at møde dig.