Kommende forestillinger


Hold fast! For igen i år bliver der gang i den, sang i den, mere ramasjang og tjubang i den, når Dronning Dorothea Teatret endnu engang byder velkommen til årets juleforestilling

Pyrus – Alletiders Juleshow

Vi blænder op for et brag af et juleshow med alle de kendte julehits fra den populære og elskede julekalender, og søger i den forbindelse 7 skuespillere i alderen 15 til 100. Så drømmer du om at være Pyrus, Kandis, Gyldengrød, Bertramsen eller Josefine, så er det nu, du har mulighed for at gøre din drøm til virkelighed.

Rollelisten tæller

  • Pyrus – rebelsk ungnisse som altid laver rav i den og elsker slik.
  • Kandis – er fornuften selv. Hun er flittig, en rigtig læsehest og laver verdens bedste grød.
  • Gyldengrød – gammel arkivnisse, der ved alt om magi og har et ømt punkt for Pyrus.
  • Bertramsen – rigsarkivar. Han er distræt, ved hvor alt er i arkivet og er glad for sin datter Josefine.
  • Josefine – har styr på både arkivet og sin far. Hun elsker nisser. 
  • Fix og Fumle – To event-nisser, der skal hjælpe med at få stablet Juleshowet på benene. Er ikke dem, der har mest halm i træskoene.

Prøveperiode:

Prøve perioden starter med en fælles læseprøve torsdag d. 30. september.

Vi øver mandag, tirsdag og onsdag fra og med mandag d. 25. oktober, samt weekenderne d. 6.-7. november og 13.-14. november. Fra mandag d. 15. november øver vi hver dag frem til premieren torsdag d. 25. november.

Da prøveperioden er kort, er det vigtigt, at du kan komme til ALLE prøver!

Spilleperiode:

Spilleperioden er 25. november-18. december. Der spilles torsdag-søndag med to forestillinger lørdag.

Det forventes, at du kan deltage i ALLE forestillinger i spilleperioden!

Audition:

Der bliver afholdt audition søndag d. 26. september på Dronning Dorothea Teatret, Zahnsgade 53, 6000 Kolding.

Læs mere om parkering og få hjælp til at finde vej til teatret her: https://dorothea.dk/find-vej-og-parkering/

Til auditionen skal du fremføre en af følgende tekster uanset, hvilken rolle du stiller op til:

Derudover skal du synge en selvvalgt julesang, som du skal fremføre uden akkompagnement.

Auditionen foregår som nævnt på Dr. Dorothea Teatret. Den varer ca. 10 minutter, og der vil være en stikordsgiver til at hjælpe dig, når du skal fremføre din tekst.

Til stede til audition vil være

Instruktør, Thomas J. Larsen | Helene Hecquet, instruktørassistent | Repræsentant for Teatres bestyrelseOm instruktøren Thomas J. Larsen og Pyrus – Alletiders Juleshow

Thomas er uddannet lærer og bosat i Kolding.
Han har en lang karriere bag sig som amatør- og professionel skuespiller på film og på diverse scener rundt omkring i landet, men de sidste par år har han primært kunnet ses på scenen på Dr. Dorothea Teatret.
Udover at stå på scenen har Thomas også skrevet og iscenesat teater og musicals for både børn og voksne.
Senest har han skrevet musik til og iscenesat “Pippi Langstrømpe”, som får premiere på Dr. Dorothea Teatret senere på efteråret. Thomas instruerer ud fra devisen, at det skal være sjovt at spille teater, og det bliver det kun, hvis instruktør og skuespillere giver hinanden og publikum lov til at lade sig begejstre og rive med.

Om Pyrus siger Thomas: 

Nissebefolkningsantallet er faldet så voldsomt, at der efterhånden ikke er nisser nok tilbage i kongeriget til at forsyne alle hjem med de nødvendige gavtyvestreger og julestemning.
Derfor sættes jagten ind for at finde nye nisseelever og Pyrus mener, han har fundet løsningen.
De nye nisser skal findes blandt menneskebørnene. Derfor forsøger de at stable et Juleshow på benene i håb om, at det vil lokke børnene til. 
Juleuniverset med Pyrus er den mest succesfulde julekalender i nyere tid, og med denne teaterforestilling får publikum en unik mulighed for at opleve Pyrus, Kandis, Gyldengrød, Josephine og Bertramsen i en ny historie.
Denne gang får de til og med følgeskab af de to nisser Fix og Fumle.
Mon ikke den gode musik og de gode grin vil få julestemningen til at sprede sig i Kolding og omegn? Jeg tror det.

Vi glæder os til at se dig til audition


Dronning Dorothea Teatrets præsentere Astrid Lindgrens

PIPPI LANGSTRØMPE

Spilleperiode:

Forestillingen har premiere den 15. oktober kl. 19:30 og spiller herefter hver dag frem til den 24. oktober kl. 11 og kl. 15.

Om instruktøren Thomas J. Larsen og Pippi Langstrømpe

Thomas er uddannet lærer og bosat i Kolding, hvor han bl.a. underviser på Dorotheas Teaterskole.

Pippi bor i Villa Villekulla og synes, det er kedeligt at gå i skole. Til gengæld er hun god til at finde ting.

Thomas har en lang karriere bag sig som amatør- og professionel skuespiller på diverse scener rundt omkring i landet, men de sidste tre år har han primært kunnet ses på scenen på Dr. Dorothea Teatret.

Pippi har boltret sig på De Syv Verdenshave på sin fars sørøverskib, ”Hoppetossen”, og ligesom Thomas er hun glad for dans og musik og for at klæde sig ud.

Udover at stå på scenen har Thomas også skrevet og iscenesat klassisk teater og musicals for både børn og voksne.

Pippi er ikke så god til at være artig, selvom hun prøver, men tilgengæld er hun sød. Det skal man nemlig være, når man er verdens stærkeste pige, synes Pippi.

Thomas underviser og instruerer ud fra devisen, at det skal være sjovt at spille teater, og det bliver det kun, hvis instruktør og skuespillere giver hinanden og publikum lov til at lade sig begejstre og rive med.

Derfor passer Thomas og Pippi godt sammen, for når noget er sjovt, lader Pippi sig også begejstre og rive med.

Både Thomas og Pippi glæder sig til at møde det stærke – og dermed søde – hold af skuespillere, der sammen skal fortælle historien om

”PIPPI LANGSTRØMPE”

Vi glæder os alle til at se dig på Dronning Dorothea Teatret


MENS ROOM 4 – MEGA MEN

Standup med Thomas Hartmann og Torben Chris på Dronning Dorothea Teatret

På grund af situationen med COVID-19 er showet MEN’S ROOM 4 blevet flyttet et år frem fra henholdsvis d. 3.11 og 4.11. 2020 til:

2.11.2021

3.11.2021

Dine nuværende billetter er selvfølgelig gyldige til den nye dato og skal blot fremvises ved indgangen på Dronning Dorothea teatret.

Er du forhindret den nye dato, kan dine billetter refunderes ved henvendelse til , så refunderer vi så hurtigt som muligt.

Holdet bag Men’s Room 4 beklager ulejligheden, og ser frem til en turné, som forhåbentlig kan afvikles uden restriktioner.

Ved refundering gør vi opmærksom på følgende:

Der kan være ekstra lang behandlings tid, grundet Corona, da der er mange sager.I bedes oplyse: eventnavn, event nr og spillested

Men’s Room består af to af Danmarks mest produktive komikere: Thomas Hartmann og Torben Chris.
Igennem de tre første shows med Men’s Room har man kunnet opleve de to komikere vende og dreje den lille forskel – som faktisk ikke er i ental, og sjældent lille. Der er, nu som før, ingenlunde tale om de store, tunge ligestillingsemner, men derimod bare jokes! Jokes om de hverdagsproblematikker, vi alle kan genkende, og som vi er bedst tjent med blot at grine af. De er her for at blive.