Kommende forestillinger


Dronning Dorothea teatret har tradition for at opfører en stor musical hver sommer på Amfiscenen i Kolding, men næste sommer bliver det lidt anderledes.
Det er nemlig jubilæumsår for Koldinghus, og derfor bliver årets festspil i 2018 ikke en traditionel forestilling, men derimod et kæmpe jubilæumsshow i bedste musical stil, som opføres på netop Koldinghus. Derved flytter festspillet tilbage i slotsgården, hvor det oprindeligt begyndte.

Det er ikke kun festspillet der tager en tur tilbage til rødderne. STIG ROSSEN, vender også tilbage til det teater, og den scene, hvor han stod for første gang som ung amatør skuespiller. Stig har selv som sanger og entertainer, 30 års jubilæum, så nu forenes alt dette i et Jubilæumsshow med Stig som hovednavn.

Vi forventer at samle et cast bestående af 8-10 solister, 10-14 dansere, og et storslået kor på 16-20 personer. Man kan selvfølgelig sagtens medvirke som både Solist, kor og danser hvis man ønsker at søge alle muligheder. Orkesteret bliver stort og symfonisk, bestående af 25-30 mand. Hele konceptet og hvad showet præcist skal indeholde, er under udarbejdelse, men vi kan garantere at det bliver et fantastisk setup.
Der vil blive mulighed for at synge sange fra Musicals, som man på normalvis sjældent for lov til at synge, både nye og gamle klassikere. Danserne vil blive kastet ud i forskellige stilarter, som skal understøtte sangen og musikken.
Der er ingen tvivl om at vi har store ambitioner med denne produktion, og vi søger derfor også dygtige folk til at løfte alle opgaverne – måske er du en af dem!

Audition vil forløbe således, at man får sin audition tid ca. en uge før selve audition. Det hele vil starte med et lille infomøde, hvor I får lov til at hilse på juryen og evt. stille spørgsmål. I vil typisk være inddelt i grupper på 10-12 personer, og vi vil gerne opfordre alle til at søge både sang og dans, da det øger jeres muligheder for at deltage, men det er ikke i krav.

Du skal minimum være fyldt 17 år på premieredagen, for at deltage.

Juryen består af: Koreograf: Trine Wichmann, Kor- & Vocal Coach: Michael Kristensen, Instruktør: Lasse Winkler, samt en repræsentant fra bestyrelsen.

*HUSK at tjekke prøveplanen i forhold til, om du har mulig for at medvirke. (Kommer snart)

SOLIST

Hvis du søger op som solist, skal du synge mindst en sang for juryen, som du har forberedt hjemmefra. Vi lægger vægt på det dramatiske udtryk og din indlevelse i både tekst og sang. Der vil være en pianist til rådighed, og det kan være at vi vælger at arbejde lidt med din stemme, og/ eller dit dramatiske udtryk. Det er helt op til dig, om du vil synge på dansk eller engelsk.

Du kan vælge at synge en af nedstående sange. Du er også velkommen til at stille med en valgfri sang, du skal dog maile noderne til os senest 4 dage før audition, altså inden d.21 november.
Mailen som noderne skal sendes til står i den mail du modtager efter du har tilmeldt dig til audition.

Hvis du beslutter at vælge en anden sang, så er det vigtigt at noden er letlæselig, altså ikke en kopi af en kopi af en… – og noden skal indeholde tydelig tekst og becifringer. Becifringer er akkorderne til sangen skrevet med bogstaver ovenover noderne (Am7, C, Gmaj7 etc.)

Der er ikke bonuspoint for at finde den mest ukendte og svære sang. Faktisk vil det være markant nemmere for pianisten at hjælpe dig med en vellykket audition, hvis du vælger noget fra det gængse musical-repertoire, og springer udenom de metrisk udfordrende sange og obskure Sondheim-satser.

Tryk på sangtitlerne herunder for at downloade noderne i PDF format.

Piger/ Kvinder

Drenge/ Herre

 

KOR

Hvis man søger Kor/ Ensemble, så forbereder man 1 vers, 1 omkvæd og henholdsvis herre- eller damesoloen så godt man kan, fra nedstående sang. Man er også velkommen til at vælge en af de andre sange, eller en selvvalgt sang. Samme regler gælder i forhold til noder, om at sende dem 4 dage før audition.

 

DANS

Du skal intet forberede til dans.

Man danser typisk i en gruppe på 10-12 personer, og vi starter med grundlæggende opvarmningssekvenser til musik, som kan indeholde alt fra smidighed og styrke til floorwork og grundlæggende tekniktræning. Herefter sætter vi lidt tempo på, med koreografi til ”Circle of life” fra The Lion King. Hvis du kan noget vildt, så må du godt blære dig, når muligheden byder sig.

Audition bliver afholdt på Nicolai i Kolding – bygning 5 Skolegade 2D, 6000 kolding
klik her for ruteplan på krak

Spille- og Øverperiode – FORELØBIG

Hent den foreløbige øveplan på linket herunder.

Foreløbig Prøveplan for 750 års Jubilæumsshow

Bemærk! Det er første udkast af øveplanen og nogle ting er endnu ikke fastlagt, ligesom der kan ske ændringer til planen.

 

Tilmeld til Audition

Juryen består af:

Lasse Winkler
Instruktør
www.lassewinkler.dk
* Trine Wichmann
Koreograf
* Michael Kristensen
Kor & Vocal Coach
* Repræsentant for Bestyrelsen

Vi glæder os til at møde dig.


For første gang i teatrets historie, bliver det en nyskrevet julehistorie til Dronning Dorothea Teatret når vi åbner dørene til Nissetræls – et nyskrevet julestykke af Mathias Jensen & Marco Goth Thorsen

Spilleperiode

Forestillingen opføres fra torsdag den 23. november til søndag den 17. december.
Forestillingen opføres torsdag til søndag, med 2 forestillinger lørdag og søndag.

Køb din billet nu

 

Forestillingen

En nisse laver julegaver, spiser risengrød og elsker julehygge. Sådan er det bare. For alle nisser. Undtagen nissen Nelix.
Han vil ikke være en nisse. Han vil hellere være et menneske.
Mennesker skal ikke altid arbejde i julegave-værkstederne, de kan spise, hvad de vil, og de kan lave mange forskellige ting.
Sådan vil Nelix også gerne have det. Ind til nu har han levet det fede liv på sit loft uden nogen mennesker i huset, men i år flytter der en familie ind, som rigtig gerne vil julen og alle dens traditioner. De stiller grød på loftet og venter på sjove overraskelser, men kan og vil Nelix lege julelege med dem?
På Dronning Dorothea Teatret er vi stolte over at kunne præsentere denne hyggelige familieforestilling skrevet af vores lokale talenter Mathias Jensen og Marco Goth Thorsen, stykket bliver desuden instrueret af sidstnævnte.

 

Rollelisten

Nelix:
Er en ung nisse, der hader jul og det at være en nisse. Han gider ikke bo på loftet hos mennesker, arbejde på julemandens værksted, spise risengrød og kun arbejde sig frem mod jul og december.

Brumbastian:
Brumbastian er Nelix bedste ven, som i modsætning til Nelix elsker julen, mad og musik. en man altid ved hvor man har medmindre der er duft af brunkager.

Sofie: 
Sofie er en pige der flytter ind i huset hvor Nelix bor, hun er glad for sine forældre holder af juletiden med familien, og er overbevist om at hun kan omvende Nelixs Julehad

Mor: 
Mor er hip holder af sin datter er modebevidst og prøver at vise den bedste og mest perfekte jul på hendes blog !

Far: 
Elsker sin datter, er meget fraværende, er forretnings mand der tit tager sit arbejde med hjem sammen med den stress arbejdet har givet ham.

Julius:
Julius er julegaveværkstedet leder, han har det bedst når han er i kontrol og når han har det fulde overblik. Kan virke lidt sur da han har meget han skal holde styr på.

Trip & trap:
Den ene fungere ikke uden den anden, der er ikke mange der forstår dem, men de er ligeglade bare de har hinanden, de elsker at drille de andre på værkstedet.

 

INSTRUKTØREN- MARCO GOTH THORSEN

Igen i år er instruktøren Marco Goth Thorsen, han debuterede sidste med sidste omgang af “krummernes jul” som fik mange rosende ord med på vejen, af både publikum og pressen. I år er det Nissetræls som han kaster sig over som han også selv har skrevet sammen med hans faste skrivemakker Mathias Jensen. Foruden rollen som instruktør sidste var Marco også medinstrukstør/konceptudvikler på forestillingen ”Er du i Kolding?” som han også blev nomineret til en kultur pris for i 2016.
Foruden rollen som Instruktør kan Marco som nævnt også Skrive Manuskriptforfatter på CV’et, da han i samarbejde med Mathias Jensen, skrev Munkensdam Musical ”Drømmepligt” i januar2016. Han har ligeledes været en fast skuespiller på Dronning Dorothea Teatrets scene, igennem mange år.
Om rollen som instruktør siger Marco:
”Dronning Dorothea Teateret har i år givet mig den største tillid, man kan tænke sig, da jeg både har fået ære af at skrive og instruere årets Julestykke! Og det forpligter, så jeg har i sinde og give den hele armen og forhåbentligt lave en ny juleklassiker på teateret”
– Marco Goth Thorsen Instruktør

Køb din billet nu

Vi glæder os til at se dig på Dronning Dorothea Teatret!

Venlig Hilsen

Marco & Dronning Dorothea Teatret

 


I foråret 2018 hylder Dronning Dorothea Teatret en at landets
største sangere John Mogensen. Dette sker med teaterkoncerten ”
sidder på et værtshus” til det skal vi bruge et sted mellem 6-10
solister som både kan levere det store show, samt vise mere inderlige
førelser  alt sammen mens de fortolker John Mogensens udødelige
sange.

Instruktøren på John Mogensen er Marco Goth Thorsen. Om
teaterkoncerten siger Marco:

“Jeg er 25 år og har derfor ikke det store forhold eller kendskab
til Mogensens person. Men til gengæld kender jeg hans sange og det
er dem der kommer i fokus i denne teaterkoncert, musikken er det
vigtige og bliver stadig spillet tit i radioen. Og jeg gælder mig til
at lave en teaterkoncert der er tro mod Mogensens musik, men stadig tør
viderefortolke sangene, så de når nye steder hen.”

Vi søger mandlige & kvindelige solister i alle aldre

Til auditionen skal du medbringe en John Mogensen sang, som du skal fremføre.
Du skal selv medbringe noder til sangen.

Audition bliver afholdt på Nicolai i Kolding – bygning 5 Skolegade 2D, 6000 kolding
klik her for ruteplan på krak

Lørdag den 6. og lørdag d. 7. januar 2018
 

Spille- og Øverperiode – FORELØBIG

Første udgave af prøveplanen kommer snarest mulig.

Prøver starter op umiddelbart efter audition, med 2-3 ugentlige øve
dage.

Forestillingen Spiller fra 5. april til 5. maj.

 

Tilmeld til Audition

Juryen består af:

Marco Goth Thorsen
Instruktør
* Kapelmester * Kor & Vocal Coach * Repræsentant for Bestyrelsen

Vi glæder os til at møde dig.