Kommende forestillinger


Torben Chris klar med nyt one man show


Køb billet nu

Torben Chris er kendt som det mest uforsonlige brokkehoved i dansk stand-up. Når han først har fået fat i et emne, som trænger til en lærestreg, slipper han det ikke, før det ligger knockoutet og gispende efter luft på scenegulvet. Han har en holdning til stort og småt, men har han noget at have det i? Svaret er JA – Torben Chris har licens til at være belærende. Han er nemlig uddannet folkeskolelærer, men lykkeligvis – for de danske skoleelever – har han endnu ikke slået sine folder i undervisningssektoren. Indtil nu, altså. For i sit nye onemanshow løfter han sit brok og sine observationer til et endnu mere belærende og hårdtslående niveau end nogensinde før.

I showet kaster Torben Chris sit altid kritiske blik på hverdagens finurlige observationer og betragter dem gennem sine logiske briller. For som man også har kunnet se i tv, er Torben Chris meget optaget af, om ting giver mening. Gør de ikke det, kommer de en tur igennem Chris-maskinen og kommer ud i den anden ende som jokes med kant og skarpe holdninger.

Torben er ikke bleg for at stikke snuden frem i den offentlige debat. Han har blandt andet gjort sig internationalt bemærket med et billede af sig selv i badekar med sin datter – og med sin egen far. Derudover har man i to sæsoner kunnet se en frådende Torben Chris brokke sig over alt fra politikere til popcornpriser i programmet “Giver det mening – ifølge Torben Chris” på TV 2 Zulu.

“Torben Chris’ ABC” er komikerens andet onemanshow – foruden hans tre succesfulde shows sammen med Thomas Hartmann, “Mens Room”. Showet er minutiøst gennemarbejdet, så hvis du ønsker at bruge din energi på en skolelærer, du rent faktisk gider at blive belært af, er der her garanti for, at du bliver begavet med både morskab, klogskab og galskab.

Køb billet nu 


Dronning Dorothea Teatret præsenterer
Køb billet nu

I efterårsferien  2019 siger Dronning Dorothea Teateret endnu engang pænt goddag til skarnsknægten Virgil.

LILLE VIRGIL bor i et hønsehus i en lille by med en etbenet hane, som vækker ham hver morgen. Han er ven med Oskar og Carl Emil, og sammen med dem oplever Lille Virgil mange eventyr. Et handler om en ensom stork, et andet om Carl Emils fødselsdagsfest og en skjult skat. Men ikke nok med det – Lille Virgil og hans venner møder også en drage med otte ben.  

Om ”Lille Virgil” Siger Instruktøren:

At få muligheden for at dykke ned i Ole Lund Kirkegaards forunderlige univers er helt fantastisk! Kirkegaard skrev helt fantastiske historier fordi han godt vidste at børn ikke var dumme og at voksne aldrig stopper med at være legesyge! Dette er 3. gang at teatret sætter Lille Virgil op på 10 år! Men bare rolig det bliver ikke det samme! Teaterscenen & dens publikum ændre sig hele tiden og derfor må vi følge med! Dette bliver stadig ”Lille Virgil” bare Anno 2019! Det bliver nærværende teater i børnehøjde til barnet i os alle.

Spilleperioden:

Premieren ligger 12. oktober 2019, der spilles 2 forestillinger om dagen i hele efterårsferien, frem til 20. oktober.

Forestillingen opføres på

Dronning Dorothea Teateret 

Zahnsgade 53 

6000 Kolding 

Køb billet nu

Instruktøren

Marco Goth Thorsen er 27 år og er bosat i Kolding. 
Han er aspirerende sceneinstruktør/ manuskriptforfatter, skuespiller, dramalærer og uddannet pædagog med speciale i børn og unge, samt det kreative. 

Marco lægger som instruktør vægt på det umiddelbare og på at bruge folks styrker og forstærke dem. Det er for ham vigtigt at alle elementer, såsom skuespil, lyd/lys, scene og kostume bidrager til det færdige resultat. 

”Lille Virgil” bliver Marcos 6. stykke som instruktør for Dronning Dorothea Teatret. Han har tidligere instrueret ”Krummernes Jul”, ”Nissetræls”, publikumssucceserne ”Sidder på Et Værtshus – en John Mogensen Teaterkoncert” og ” Jul På Slottet” og senest det publikum og anmelderroste stykke ” Alle Sømænd Er Glade For Piger” Som spillede for fulde sale i foråret 2019.

Udover dette blev Marco også nomineret til Koldings kulturelle highfive 2016, for hans arbejde på og med stykket ”Er Du I Kolding” et stykke som fik en efterfølger på det københavnske teater Husets scene, Stage, i efteråret 2017, og i starten af 2018 skrev og instruerede Marco et stykke i samarbejde med den tidligere X-factor deltager Frank Clifforth, over hans bog: ” … Og Selvom Vejen Den Var Lang”. 

Foruden rollen som instruktør kan Marco også skrive Manuskriptforfatter på CV’et, da han i samarbejde med Mathias Jensen, skrev Munkensdam Musical ”Drømmepligt” i januar 2016, julestykket ” Nissetræls” i november-december 2017. Seneste har han selv skrevet ” Alle Sømænd Er Glade For Piger” Han har ligeledes været en fast skuespiller på Dronning Dorothea Teatrets scene igennem mange år.

Vi gælder os til at se dig

 


Velkommen til Julekoncerten i samarbejde med Dronning Dorothea teatret

Vi glæder os til at gentage succes’en fra 2018 med at synge Julen ind sammen med jer på den gamle og smukke scene i Dronning Dorothea teatret i Koldings gamle bydel. 

Vi har inviteret julemanden – så mon ikke han får tid til at kigge ind hos os også.

Koncerten finder sted søndag den 15. december kl. 16:00.

Billetter til 75 kr. kan bestilles HER 


asdasd

I foråret 2020 hylder Dronning Dorothea Teatret en af landets mest folkelige bands nemlig “Bamses Venner”.
Dette sker med teaterkoncerten “Venner kom og se”.
Til det skal vi bruge et sted mellem 6 og 12 solister af begge køn i alle aldre som både kan levere det store show, samt vise mere inderlige følelser, alt sammen imens de fortolker Bamses Venners udødelige sange.

Der er mødepligt både under prøver og selvfølgelig forestillinger.  

Prøveperiode:

Prøver vil starte op cirka en måned efter audition, med 2 til 3 ugentlige øvedage, både på hverdags aftener og i weekenderne.

Spilleperiode:

2. April til 15. Maj, der er forestilling i perioden på torsdage, fredage og lørdage.
Der kan komme ekstra forestillinger i spilleperioden.

Audition:

Audition bliver afholdt lørdag d. 9. november og søndag d. 10. november 2019 fra 10 på Nicolai i Kolding – bygning 5 Skolegade 2D, 6000 kolding.

Du skal bruge denne indgang når du skal til audition!

Vi søger mandlige og kvindelige solister i  alderen 15 til 100.
Til audition skal du have valgt en Bamses Venner sang, som du skal fremføre foran juryen.
Selve audition varer 10-13 minutter, hvor du vil komme frem foran juryen og fremføre din sang.

Det er dit eget ansvar, at have noder med.
Det er ikke muligt at gå til audition på bestemte roller, alle roller er sangroller og der er ingen replikker i stykket.

Til stede til audition vil være

instruktør, Marco Goth Thorsen | instruktør assistent, Louise Pontoppidan | Kapelmester | Vocalcoach, Sørine Bager | Repræsentant for Teatres bestyrelseInstruktøren er Marco Goth Thorsen.

Marco er 27 år og bosat i Kolding. 

Han er aspirerende sceneinstruktør/ manuskriptforfatter, skuespiller, dramalærer og uddannet pædagog med speciale i børn og unge, samt det kreative. 

Marco lægger som instruktør vægt på det umiddelbare og på at bruge alle individers styrker samt at forstærke dem. Det er for ham vigtigt at alle elementer, såsom skuespil, lyd/lys, scene og kostume bidrager til det færdige resultat. 

”Venner kom og se” bliver Marcos 7. stykke som instruktør for Dronning Dorothea Teatret. Han har tidligere instrueret ”Krummernes Jul”, ”Nissetræls”, publikumssucceserne ”Sidder på Et Værtshus – en John Mogensen Teaterkoncert” og ” Jul På Slottet” og senest “Lille Virgil” og det publikum og anmelderroste stykke ” Alle Sømænd Er Glade For Piger”. Som spillede for fulde sale i foråret 2019.

Udover dette blev Marco også nomineret til Koldings kulturelle highfive 2016, for hans arbejde på og med stykket ”Er Du I Kolding” et stykke som fik en efterfølger på det københavnske teater Husets scene, Stage, i efteråret 2017, og i starten af 2018 skrev og instruerede Marco et stykke i samarbejde med den tidligere X-factor deltager Frank Clifforth, over hans bog: ” … Og Selvom Vejen Den Var Lang”. 

Foruden rollen som instruktør kan Marco også skrive Manuskriptforfatter på CV’et, da han i samarbejde med Mathias Jensen, skrev Munkensdam Musical ”Drømmepligt” i januar 2016, julestykket ” Nissetræls” i november-december 2017. Seneste har han selv skrevet ” Alle Sømænd Er Glade For Piger”. Han har ligeledes været en fast skuespiller på Dronning Dorothea Teatrets scene igennem mange år.

Om teaterkoncerten siger Marco: 

“ Jeg er 27 år og har derfor ikke det store forhold eller kendskab til, Bamses Venners historie. Men til gengæld kender jeg deres sange og det er dem, der kommer i fokus i denne teaterkoncert, musikken er det vigtigste, de rummer så meget danskhed. Jeg gælder mig til at lave en teaterkoncert, der er tro mod Bamses Venners musik, men som stadig tør viderefortolke sangene så de når en ny klang og længere udover scenekanten ”  

Vocalcoach er Sørine Bager

“Sørine er 38 år, hun er til dagligt lærer på realskolen i Kolding, hun er uddannet sanger fra det jyske musikkonservatorium i Århus, hun har fungere som solist og i flere forskellige bands lige siden.

Sørine er med i det anerkendte acapella kor Vocal Line, som har optrådt de fleste steder i verden, hun har været kor for Rolling Stones på Orange Scene og i sommers vandt hun med koret Eurovision for kor 2019.  

Som Vocalcoach ligger Sørine vægt på tryghed, klang og lækre detaljer både i solosangene, men bestemt også i koret.

Hun har selv stået på Dronning Dorotheas scenen for et par år tilbage, men har siden 2015 har hun fungeret som fast vocalcoach på sommerspillet i Kolding og har sammen med Marco lavet de sidste to års publikums succeser “Sidder På Et Værtshus” og “Alle Sømænd Er Glade For Piger” der særligt blev rost for sit høje sang niveau”

Vi glæder os alle til at se dig til audition


Så er tiden endelig kommet!

Dronning Dorothea teatret åbner i julemånederne 2019 endnu engang dørene op for jul på slottet.
Det lille kongerige er i dyb gæld til nabolandet Montania, Kongen skal inden jul nå at betale sin vægt i guld som krigserstatning til naboerne eller ved at gifte sin datter miamaja til prinsen af Montania. Grev Rapsenfuchs forsøger at spolere planerne og indsætte sig selv som den nye konge.
Bliver det nogensinde Jul på slottet? Eller bliver den aflyst? Kom ned på teatret og find ud af det.

Der er premiere Torsdag 21. november 2019 og forestillingen spiller torsdag til søndag til og med lørdag 14. december 2019.
Torsdag og fredag spiller forestillingen kl 19, på lørdage og søndage har 2 forestillinger kl 15 og 19.

Vi glæder os meget til at give hele familien en god oplevelse

Fotograf: Peberman

Instruktøren

Mathias er 23 år og bosat i Odense, hvor han på nuværende tidspunkt er ved at uddanne sig til lærer. Mathias har på trods af sin unge alder allerede rygsækken fyldt med erfaring som instruktør. Han har blandt andet været en stor del af Munkensdam Gymnasium elevstyrede teaterforening, Munkensdams Musical. I denne forening instruerede han i 2 år og var i denne periode med til at rykke forestillingerne til dét tårnhøje niveau, som foreningen stadig er kendt for i dag. Hans arbejde på Munkens kulminerede med, at foreningen vandt Kolding kulturpris 2015. Mathias har også fungeret som instruktør på Dronning Dorothea Teatret i Kolding, hvor han med succes instruerede Ole Lund Kirkegaards ’Otto Er Et Næsehorn’ samt ’Frode Og Alle De Andre Rødder’. Som instruktør ligges der stor fokus på det sociale i skuespillertruppen; der skal være plads til smil, latter, samt seriøsitet. Mathias lægger vægt på personinstruktion, men har også øje for hele ensemblet som helhed. Der er ingen detaljer overladt til tilfældigheden.

Foruden rollen som instruktør har Mathias også selv stået på scenen. Senest i den anmelderroste forestilling ’Alle Sømænd Er Glade For Piger’, der blev opført på Dronning Dorothea Teatret. Han har som en del af en selvstændig teatertrup opført stykkerne ’Er Du I Kolding?’ og ’Er Du I København?’, hvor han for det først nævnte stykke blev nomineret til ”Den Kulturelle High Five” ved Kolding kulturpris 2016.